Meddelare: Erik Persson  År: 1908

Socken/stad: Borgsjö  By/kvarter: Näset

Det var en postiljon och en ovförare, som körde från Storkrog (Jämtland) och neröver. Då de kom till Surfallsbackarna, mötte de en brudskara, som tågade tvärt över vägen. Hästarna blev rädda och stannade. "Kör på du", sade postiljonen åt skjutspojken. De där har vi ingenting att göra med. Jo, han gjorde så, och det gick bra. - De, som inte har sett sånt där osynligt, tror inte, men nog finnes det alltid. Jag minnes inte vad postiljonen hette, för det är länge sen, men jag har talat både med honom själv och med skjutsen.

Ur Hammarsedtska arkivet: Övernaturliga väsen VI. Underjordiska.